Over “Christenen tegen Israël”

Deze blog ontstond na een paar bedenkingen en een paar vragen. Waarom zien sommige “christenen” zoveel heil in Israël ? Waarom zien sommige “Euro-rechtse politici” zoveel heil in Israël ?

Deze blog wil een tegengewicht vormen voor de verschillende organisaties die zich “Christenen voor Israël” noemen. Zij beroepen zich op bijbelse gronden. Dat het hele Oude Testament ooit aangepast werd, is een publiek geheim. De Romein Marcion verwittigde ons in de tweede eeuw al voor de onechtheid van het Oude Testament. De christenen voor Israël, die uiteraard steeds al bedelend over geldnood spreken, begaan een enorme vergissing. Bewusst of onbewust ?

Een ander gegeven is het feit de in Europa een aantal politici en partijen in Israël (en in de VS, de belangrijkste bondgenoot en geldschieter) een soort van bastion tegen immigratie en “islam” zien. Ook deze analyse is compleet fout en onbegrijpelijk.

Deze blog zet zich af tegen de staat Israël, omdat de door deze staat gepleegde terreur tegen de buurlanden geen grenzen kent. Deze blog verneemt met vreugde dat er steeds meer weerstand komt tegen de terreur gepleegd door de Israëlische staat, het Israëlisch leger en de Israëlische kolonisten. De strijd tegen het Israëlisch racisme en imperialisme vindt gelukkig ook steun binnen de Israëlische maatschappij. Verschillende joodse vredesbewegingen kunnen geen vrede nemen met de terreur gepleegd door hun leiders.

Deze blog zet zich af tegen de zionistische en daardoor ook tegen de Amerikaans-zionistische politiek omdat deze naar meer spanningen, haat en onverdraagzaamheid leiden. Een door hen gewilde botsing der beschavingen moet vermeden worden. Er mag geen oorlog komen tussen de Christelijke en de Islamitische wereld. Elk heeft het recht op een toekomst en een gelukkig leven in eigen omgeving.

Wie voor de Israëlische politiek is, heeft het recht dit te uiten. Wie daar niet voor is, heeft eveneens het recht dit te uiten. Dit recht wordt met deze blog met beide handen genomen.

Comments
  1. Bruce Graeme says:

    httpv://www.youtube.com/watch?v=0lFHaIgCDE4&feature=player_embedded

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s