“Israëlische artsen medeplichtig aan marteling”

Posted: December 3, 2011 in Mossad

Israëlische gezondheidswerkers zijn medeplichtig aan de mishandeling van Palestijnse gevangenen, ten koste van de eed van Hippocrates. Dat hebben twee Israëlische groepen verklaard voor de verdediging van de mensenrechten.

Het comité PCATI tegen foltering in Israël en de Israëlische tak van Artsen voor de Mensenrechten hebben het in hun rapport over gezondheidswerkers die getuige waren van ondervragingen door de Israëlische veiligheidsdienst Shin Beth. Ze namen deel aan de ondervragingen of hadden contact met gedetineerden.Het rapport van 61 pagina’s steunt op getuigenissen en dossiers van ruim honderd slachtoffers van foltering en mishandeling die PCATI sinds 2007 bijhoudt. De woordvoerder van PCATI preciseerde dat alle slachtoffers Palestijnen waren, die om “veiligheidsredenen” opgepakt werden.

Volgens de twee ngo’s zijn gezondheidswerkers “veelvuldig betrokken bij foltering of mishandeling, ofwel actief ofwel passief door hun stilzwijgen”. De ondervraging zou ook dikwijls voorrang krijgen op het welzijn van de patiënt. Medisch personeel “keurt het gebruik van verboden ondervragingsmethoden goed” en “verbergt informatie, waardoor ze totale straffeloosheid mogelijk maken voor zij die de folteringen toepassen”.

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/1343354/2011/11/03/Israelische-artsen-medeplichtig-aan-marteling.dhtml

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s