Jordanië roept Israël op tot de teruggave van zeventig vroegchristelijke handschriften die een nieuw licht kunnen werpen op het ontstaan van het christendom. De handschriften werden tussen 2005 en 2007 ontdekt door bedoeïenen in twee grotten in Noord-Jordanië. De bedoeïenen smokkelden ze naar Israël. Een deel van de teksten is in het oud-Hebreeuws geschreven en werd met Messiaanse symbolen versierd.


De collectie omvat daarnaast nog een plan van Jeruzalem, met de locatie van de belangrijke christelijke plaatsen. De handschriften zouden dateren uit de eerste eeuw van het christendom.

Volgens Ziad al-Saad, directeur van het Jordaanse departement van Oudheden, zijn deze geschriften mogelijk belangrijker dan de Dode Zeerollen. Het is duidelijk dat Israël criminele lieden bevat die de waarheid in verband met het ontstaan van het Christendom willen voor zich houden. Waarom wil Israël het monopoly hebben over de geschiedenis van een religie die de hunne niet is en van een religie die ze zelfs uitspuwen ? Waarom wilt men opnieuw de geschiedenisboeken manipuleren ?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s