Dewinter stopt briefje in klaagmuur

Posted: December 9, 2010 in European ultra right wing supporting Israel - Europees extreemrechts steunt Israël

In een gesprek met zijn vrienden van Joods Actueel vanuit zijn vakantieoord Tel Aviv zei Filip Dewinter (Vlaams Belang) dat hij “niets heeft tegen de gewone moslim”. Dewinter verblijft opnieuw in Israël. Deze maal voor een congres over moslimextremisme, fundamentalisme en terrorisme. “Er is een verschil tussen de gematigde moslim en de islam als ideologie”, aldus het VB kopstuk.

Hij kon wel niet ontkennen dat zijn contacten in Israël uitsluitend verliepen met uiterst rechtse politieke stemmen:”Eerlijk gezegd, we zijn uitgenodigd door een organisatie die inderdaad aan de rechterzijde actief is, en waar onze standpunten mee aansluiten.” Deze rechterzijde droomt openlijk van “Grrot-Israël” (de hele wereld ?)

Dewinter bezocht Sderot waar hij zelf de gevolgen van de raketbeschietingen vanuit het verdrukte Gaza kon vaststellen. Dewinter is openlijk voorstander voor meer Joodse kolonies.

Op de vraag of hij bij zijn bezoek aan de Israëlische klaagmuur een briefje in de muur zou stoppen met een bede voor zijn partij die het in de peilingen niet goed doet zei Dewinter: “Dat is privé, maar ik wil je toch zeggen dat ik aan de muur aan mijn vrouw en mijn kinderen zal denken”. Dewinter heeft zich bekeerd tot het judaïsme, lijkt het wel …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s