Dewinter pleit bij bezoek aan Knesset voor “samenwerking in strijd tegen islamterreur “

Posted: December 7, 2010 in European ultra right wing supporting Israel - Europees extreemrechts steunt Israël

Pro-joods Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter heeft in een toespraak tijdens een bezoek aan het Israëlische parlement, de Knesset, gepleit voor een nauwe samenwerking tussen Israël en Europa, onder meer in de strijd tegen de islamterreur en het islamfundamentalisme.

Het VB staat bekend om zijn pro-Amerikaanse en pro-Israëlische standpunten.

Dewinter verblijft momenteel in de terreurstaat Israël voor een congres over de strijd tegen islamterreur en het islamterrorisme, georganiseerd door de beweging “The Israelis” die opkomt voor de belangen van het Israëlische volk. Hij en zijn partijgenoot Frank Creyelman maken deel uit van de delegatie van de European Freedom Alliance EFA (een samenwerkingsverband tussen rechts-nationalistische partijen).

De delegatie werd, in tegenstelling tot wat de Israëlische ambassade in Brussel eerder op de dag verklaarde, wel degelijk ontvangen in de Knesset en tijdens de plenaire vergadering door de dienstdoende, Arabische, parlementsvoorzitter Ahmad Tibi verwelkomd, beklemtoont de woordvoerder van Dewinter. De delegatie werd ook niet door het extreemrechtse Ichud Leumi, maar door één van de leidinggevende personen van de regerende Shas-partij uitgenodigd, voegt hij er nog aan toe.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s