Coveliers (Vlaams Belang) steunt pro-Israëlische lobby

Posted: December 26, 2009 in European ultra right wing supporting Israel - Europees extreemrechts steunt Israël

Filip De Winter is de geestelijke vader van de pro-Israëlische koers van het Vlaams Blok/Vlaams Belang

Belgisch-joodse organisaties in Antwerpen en in Israël bekritiseren fel de betrokkenheid van advocaten Hugo en Roel Coveliers bij een klacht van Israëlische Belgen bij de Belgische justitie tegen Hamas, zo heeft de Israëlische krant Haaretz vandaag gemeld. De organisaties waarschuwen voor een “public relations-ramp”.

Wat Coveliers in Vlaanderen wil bereiken is de vraag. België heeft zich op juridisch gebied niet te bemoeien met Hamas, Palestina en alle conflicten in de regio. Belgisch recht geldt enkel voor feiten gepleegd op Belgisch grondgebied. Elke andere situatie is een verdere stap naar werelddictatuur.

Het Vlaams Belang vergist zich schromelijk bij het kiezen van betrouwbare parners. Hun gatlikkerij aan de joodse lobby kent geen grenzen. En dit alles voor niets … want ze krijgen niets in de plaats.

Op initiatief van een pro-Israëlische lobby heeft het kantoor van Hugo Coveliers (VLOTT/Vlaams Belang, ex-VLD, ex-VU) bij de Belgische justitie om berechting verzocht van Hamas-leiders omdat zij bij Gaza wonende Israëlische Belgen schade zouden hebben berokkend.

Eli Ringer, vicevoorzitter van het forum voor Joodse Organisaties in België, zegt duidelijk : “Het VB is geen beweging waarmee Israël in het Belgisch politiek discours geassocieerd wil worden. Vanuit praktisch oogpunt gezien worden initiatieven van Vlaams Belanglui niet ernstig genomen”. De Vlaams Belang – Israël-liefde kent blijkbaar maar één richting. De joodse liefde voor het VB is duidelijk afwezig.

“Het idee (…) heeft weinig kans op slagen in België, zelfs zonder betrokkenheid” van het VB, zei David Lowy, stichter van een groepering voor Belgische immigranten, Jobi. “Hen erbij betrekken, is zoals jezelf in de voet schieten of een owngoal maken. Het Vlaams Belang erbij halen om het Israëlisch standpunt te verdedigen, maakt dit standpunt alleen maar moeilijker te verdedigen”.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s