VS gaat Israël verlaten, waarschuwt Knesset lid

Posted: May 25, 2009 in Israeli imperialism - Израильские империализма - Israëlisch imperialisme

Aryeh Eldad, een rechtse Israëlische Knesset lid  zegt dat zijn conclusie van de vergadering tussen Benjamin Netanyahu en VS President Barack Obama is dat Amerika op weg is om de Joodse staat af te stoten.
In het interview met Israel National News, benadrukte Eldad dat Obama heeft aangedrongen op een deadline-vrije onderhandelingsproces met Iran, ondanks dat Netanyahu verklaard heeft dat een nucleair gewapende Iran een zeer echte existentiële bedreiging vormt die Israël niet kan accepteren.

De positie van Obama betekent hoofdzakelijk dat de VS verkiest dat Iran niet nucleair gaat, maar wel bereid is om de uitkomst te aanvaarden, zei Eldad, en voegde toe dat “Israël geen keus zal hebben dan de Iraanse nucleaire faciliteiten met alle middelen te zijner beschikking vernietigen”.
Netanyahu had gehoopt om Obama te overtuigen dat terwijl het Israëlisch-Arabische conflict decennia lang gaande is, de Iraanse kerncrisis een spel-veranderende kwestie is die onafhankelijk en onmiddellijk moet worden behandeld.
Israëlische deskundigen vrezen dat Obama op een verandering in de Iraanse politiek hoopt wanneer de Iraniërs naar de opiniepeilingen gaan in Juni, resulterend in een halt van het nucleaire programma van de Islamitische Republiek overeenkomstig de internationale eisen.
Maar hoge Israëlische defensie ambtenaren hebben Jerusalem Post verteld dat hun inlichtingen erop wijzen dat het nucleaire programma van Iran door zal gaan ongeacht wie de verkiezingen wint, en dat Iran binnen 18 maanden over een atoomwapen zal kunnen beschikken.
Zij vermelden ook dat afhankelijk van wie de presidentiële verkiezingen deze zomer wint; Iran geen atoombom hoeft te gebruiken, maar in het bezit van dergelijke wapens, zij dit kunnen gebruiken om overheersing over het gebied uit te oefenen.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s