“Israël is een bastion van het Westen!” – Johan Demol (Vlaams Belang)

Posted: May 26, 2008 in European ultra right wing supporting Israel - Europees extreemrechts steunt Israël
Foto : Philip Dewinter (left) and Frank Vanhecke unfurl the Flemish flag. Mario Epstein of the Robert A. Taft Club is behind th podium.“America, we fight for you!”

“America’s struggle is our struggle!”

Frank Van Hecke – Filip De Winter (Vlaams Belang), USA 23 februari 2007

“Israël is een bastion van het Westen!”

Johan Demol (Vlaams Belang) in zijn Franstalige blad “Verités bruxelloises”

Op geopolitiek vlak kan men verschillende keuzes maken. Men kan kiezen in functie van de economie. Zo zullen liberalen en rechts-populisten kiezen voor de as Washington-Brussel-Tel Aviv. Deze as is nochtans zeer slecht voor Europa. De VS en Israël zullen nooit een sterk Europa dulden. Israël domineert de VS-politiek (Ariël Sharon: “Wij domineren de gehele Amerikaanse politiek”); de VS domineren de Europese politiek. Opkomen voor een sterk Europa en tegelijkertijd opkomen voor de belangen van de VS-politici (“America, we fight for you!” en “America’s struggle is our struggle!” door Frank Van Hecke en Filip De Winter (Vlaams Belang), 23 februari 2007, op Amerikaans bezoek) lijkt me nogal tegenstrijdig. Ik beschouw beide heren als intelligent: zij hebben een bewuste en doordachte keuze gemaakt. Wie keuzes maakt, wordt geconfronteerd met andere keuzes. Ik leef in de hoop dat beide heren het me niet kwalijk nemen dat ik met hun geopolitieke visie niet akkoord ga.

 

Ik wens er aan toe te voegen dat ik geen hater ben van alles wat Amerikaans is (ik heb niets tegen de meeste Euro-Amerikanen) maar wel een groot tegenstanders van de Amerikaanse politiek.

De keuze die wij maken is op geopolitiek vlak helemaal anders. De N-SA (een koepel van Solidaristen waaronder zich de geopolitieke denktank Euro-Rus bevindt) biedt de overpeinzer de geopolitieke as Parijs-Berlijn-Moskou aan. Lees hierover meer op www.eurorus.org.

De keuze voor een politieke alliantie met de VS houdt blijkbaar onvermijdelijk de keuze voor een alliantie met Israël in. Alles wordt geleid door twee nogal simpele drijfveren: de haat voor de islam en het vereenzelvigen van een aantal migranten die de Westerse steden onleefbaar maken met de volkeren in het Midden-Oosten. “Israël knalt moslims af, dus is het onze bondgenoot”, zo wordt meer dan eens in rechts-populistische middens gesteld. Hier zien we dat verkeerde analyses naar verkeerde oplossingen leiden.

Als nationalist vind ik dat ieder volk op aarde – waar dit volk zich ook op de ladder der beschaving zou mogen bevinden – recht heeft op eigen ontwikkeling en autonomie. De volkeren in het Midden-Oosten hebben evenveel recht op een eigen leven als wij Europeanen. Trouwens, indien ze het ginder goed hebben hoeven ze niet naar het rijke mythische Europa te verhuizen. Indien bijvoorbeeld Israël daar overal de boel platlegt, vluchten de meesten weg en u kan al raden naar waar.

De Palestijnen – het autochtone volk op de plaats waar nu Israël ligt – hebben recht op eigen ontwikkeling. Net zoals de Iranezen, de Irakezen, de Syriërs, e.a. Indien de Palestijnen massaal voor Hamas kiezen, dan is dat hun zaak. Het viel op dat Rusland als eerste de Hamas-regering erkende. Het waren Hamas en Hezbollah die tijdens de cartoonrellen de plaatselijke christelijke kerken beschermden tegen aanvallen van door de Mossad opgestookte jongeren. De Hezbollah executeerde toen de moordenaar van een priester in Libanon.

Het joodse volk heeft ook recht op een eigen staat, maar dan moet die staat wel daar komen waar ze oorspronkelijk vandaan komen. “Vadertje Stalin” had het al begrepen: hij richtte in de Sovjet-Unie de republiek Birobidjan (Биробиджaн) op, ook de Autonome Hebreeuwse Republiekgenaamd. Stalin verplaatste de joden vanaf 1928 naar die regio. De republiek werd in 1934 officieel gesticht. Dit leek wel op een alternatief voor het West-Europese Madagaskar-plan. De regio bevindt zich op 8400 km ten Oosten van Moskou.

Die autonome republiek – die vandaag nog steeds bestaat! – ligt niet ver uit de buurt waar het joodse volk oorspronkelijk vandaan komt. Dit is dus niet Israël! Er zijn echter geen Wall Streets of andere beurzen aanwezig. Vandaag wonen er amper 4200 joden. (In 1937 waren het er 37.000.) Velen wonen heden in New York.

We kunnen de Palestijnen dus begrijpen indien zij de indringers van 1948 (en zowel ervoor als erna) als ongewenst beschouwen. “Eigen volk eerst” geldt zowel voor ons als voor hen.

De eerste president van Israël was Chaim Weizman (16 mei 1948 – 9 november 1952. Hij was de vierde (1921-1931) en de zesde (1935-1946) president van de World Zionist Organisation. (Het valt op hoe ‘zionisme’ aan ‘wereld’ wordt gekoppeld.) In 1917 werkte hij mee aan de Balfourverklaring. Chaim Weizman steunde als leidinggevende figuur van het Jewish World Congress ten volle de Joodse oorlogsverklaring aan Duitsland (“Judea declares war on Germany”, zie Amerikaanse kranten van vrijdag 24 maart 1933). Rond die periode zou het Derde Rijk zo’n 30.000 miljard dollar steun krijgen van de Amerikaanse Federal Reserve, de nationale privébank in handen van de Rothschilds (zie video: “The Money Changers” of “The Moneymasters”). De gevolgen van deze steun (het mogelijk maken van de Tweede Wereldoorlog: zonder dit geld zou Duitsland niet in staat zijn geweest een oorlog te voeren) zijn voor Europa en anderen rampzalig. (Dit houdt geen enkele ontkenning in van wat de wet ons verplicht te geloven.) De gehele Angelsaksische politiek is voor Europa steeds rampzalig geweest.

De Europeaan die de geschiedenis kent, kan onmogelijk zonder bijbedoelingen voor de As Washington-Brussel-Tel Aviv kiezen. Deze as (soms ligt Tel Aviv in Londen, the City …) heeft Europa al 200 jaar verdeeld, gebroken en gedecimeerd. Deze as bestaat al veel langer in de geesten van sommige politici, lang voor 1948.

Deze as zal Iran aanvallen. Israël zal trachten buiten schot te blijven. Wordt het geen tijd dat Israël zijn eigen oorlogen uitvecht?

Deze as bombardeerde in 1999 Servische vrouwen en kinderen. Dit waren geen Palestijnen, Irakezen of Iranezen, maar Europeanen van Indo-Europese afkomst.

In 1999 schonk het Vlaams Blok de som van 50.000 belgische franken (nu zo’n 1.250 €) als steunbetuiging aan… de door de VS gesteunde islamistische Albanese Kosovaren! Dit gebeurde tijdens een groots opgezette televisieshow om geld in te zamelen voor de “arme Kosovaren”.

“Israël is een bastion van het Westen !” en “America, we fight for you” kunnen er bij mij niet in !

“Europe, we fight for you! From Gibraltar to Vladivostok!” klinkt veel mooier.

NB: Ik hoop dat het Vlaams Belang me dit meningsverschil niet kwalijk zal nemen en niet zal doen wat het zelf niet graag heeft: het leggen van een cordon sanitaire rond mensen die een andere mening hebben.

Kris Roman
Hoofdcoördinator Euro-Rus
Coördinator N-SA

www.eurorus.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s