Vlaams Belang komt op voor Joodse Gemeenschap te Anwerpen

Posted: November 21, 2004 in European ultra right wing supporting Israel - Europees extreemrechts steunt Israël

Het Vlaams Belang neemt regelmatig een merkwaardig standpunt in : de partij komt op voor de joodse gemeenschap te Antwerpen. Onderstaand artikel is één grote vorm van kontlikkerij.

——————————————————–

http://www.vlaamsbelang.org/0/27/

20.11.2004 11.26u – Donderdagmorgen werd in het hart van de Antwerpse diamantwijk de 24-jarige Moshe Itzak Noë bij het verlaten van een synagoge neergekogeld.

De man, een orthodoxe jood en vader van vier kinderen, overleed in het ziekenhuis. Mogelijk gaat het om een racistische moord, al wil het gerecht de mogelijkheid van een afrekening niet helemaal uitsluiten. Een roofmoord was het zeker niet, want Moshe droeg nog 1.300 euro op zak, geld van een liefdadigheidsactie.

Het blijft voorlopig gissen naar dader en motief. De joodse gemeenschap in Antwerpen wil de resultaten van het onderzoek afwachten en roept op tot kalmte. Maar er vallen ook ongeruste reacties te beluisteren. “Laat dit geen antisemitische aanslag zijn” … Politici onthouden zich van commentaar en kunnen alleen maar hopen dat het niet gaat om de zoveelste daad van anti-joodsgeweld uit allochtone hoek.

Die vrees klinkt ook door in de buitenlandse pers: “Stijging van antisemitisch geweld tegen één van de meest zichtbare joodse gemeenschappen van Europa” (Israël Insider). “Bezorgdheid groeit in België over stijging jodenhaat, nadat in juni al jood werd neergestoken” (The Times).

Uitgerekend vandaag bericht De Standaard over een joodse voetbalploeg die in ons land meer en meer geconfronteerd wordt met verbale en fysieke agressie op het veld. Een ploegleider getuigt: “Vorige zondag kreeg een van de miniemen te horen ‘ik geef geen hand aan een vuile jood’. De haat schreeuwt uit hun ogen. Dan volgt een vuistslag, een gebroken been. Het lijkt erop alsof alsmaar meer jongeren de oorlog in het Midden-Oosten op het voetbalveld willen uitvechten”.

Het aantal anti-joodse incidenten neemt toe, maar volgens de journalisten van de VRT is er geen reden tot paniek. “Al bij al, valt het nogal mee” … klonk het in een radioreportage. Hallo?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s